Turquia salvatge

Un dels ocells de caça més gran, el gall dindi salvatge es troba només a Amèrica del Nord, però els seus cosins domesticats són familiars a tot el món. Tan popular per a la caça que aquest membre de la família de les aus Phasianidae va estar a prop de l'extinció, una gestió acurada ha tingut una prospecció de poblacions de gall dindi salvatge i fins i tot ha ampliat la gamma d'aus més enllà dels seus límits històrics. Busqueu més informació sobre el gall dindi salvatge amb aquest perfil i us faràs coneixements sobre aquests ocells divertits i familiars.

Fets ràpids

  • Nom científic: Meleagris gallopavo
  • Nom comú: Wild Turkey, Turkey, Gobbler
  • Durada de vida : 3-5 anys
  • Mida : 35-50 polzades
  • Pes : 6-24 lliures
  • Amplada : 55 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació de Turquia Salvatge

Amb el cos rodó i ple, les cames llargues, el coll llarg i la cua semblant als aficionats, el gall dindi salvatge és un ocell distint i que es pot reconèixer a l’instant i, fins i tot, no ocells poden identificar fàcilment aquestes aus familiars. Conèixer les marques claus de camp de l’espècie, però, pot ajudar als ocells a aprendre més coses sobre els galls dindi salvatges i com identificar-les correctament.

La factura del gall dindi salvatge és curta i gruixuda, i generalment de color gris pàl·lid amb una solapa de pell vermella (el snood) a la part superior. Els mascles tenen el cap nu i el coll està cobert d’espesses wattles vermelles. El cos és de color gris-grisós global amb una brillantor iridescent en bona llum, amb una restricció blanca a les plomes primàries. El ventall de la cua distintiu és de color marró fosc i negre, amb bandes terminals buff a cada ploma de la cua, i els mascles presenten un gruix llarg de plomes de pit fosc.

Les femelles són més petites amb una coloració menys iridiscent, una cua més petita i wattles més petites del coll. Les femelles també solen tenir les plomes “barba” del pit, tot i que hi ha barbes curtes en algunes gallines més grans. Ambdós sexes, les cames i els peus són pàl·lids i els ulls foscos. Depenent de l’estat d’ànim i les emocions de l’ocell, la pell nua del cap i el snood poden canviar de color de blanc pàl·lid o rosat a vermell més brillant o blau clar.

Les aus juvenils són similars a les adultes, però amb marques menys refinades, aspecte més fregat i una mida generalment menor.

L’anomenada més distintiva del gall dindi salvatge és que els mascles ràpids “gobble-gobble-gobble” utilitzen durant la temporada de cria de primavera. Altres trucades tant de mascles com de femelles inclouen els sons de "cluck" i "yelp" per indicar les advertències de moviment o niu.

Wild Turkey vs. Turquia Ocellada

El gall dindi salvatge sembla molt similar al gall dindi ocellat, però els colors globals del gall dindi són tons de terra molt més silenciats que els colors més brillants i gairebé fluorescents del gall dindi ocellat. La pell nua del cap i del coll és especialment més fosca, ja que la pell del gall dindi ocellada és de color blau molt més brillant amb wattles en forma de nòdul groc o groc-taronja. El gall dindi ocellat també té un abast molt més estret i més limitat i només es troba a la península de Yucatán i a les parts molt al nord de Belize i Guatemala. El gall dindi salvatge és un ocell més septentrional del Canadà, els Estats Units i el nord de Mèxic, i les dues gammes de galls no es solapen.

Fotografies actualitzades de gall dindi salvatges com mai no ho heu vist mai

Hàbitat i distribució de Turquia Salvatge

Els galls salvatges són força comuns a tot el sud del Canadà, els Estats Units continentals i el centre de Mèxic, però són rars a les zones altes de les Muntanyes Rocalloses i del desert, així com a l’extrema nord de Minnesota, Dakota del Nord i Montana. En general, aquestes aus són més comunes a les parts orientals de la seva extensió. Els galls prefereixen hàbitats boscos i rurals oberts amb arbres i arbustos portadors de nous.

Patró de migració

Els galls salvatges no migren, però poden ser nòmades, sobretot a l’hivern, segons la disponibilitat d’aliments locals. Quan l’alimentació és abundant i l’hivern del nord és suau, pot ser que les aus no vagin lluny dels seus llocs de reproducció.

Comportament

Els galls salvatges són aus gregues i viuen en ramats de mitjana a gran amb un "tom" masculí dominant i fins a 20 o més "gallines" femenines. Les aus tenen una audiència i una visió excel·lents i són volants poderosos. S'alimenten gairebé contínuament a terra, però es nodreixen en arbres de nit. Durant la temporada de reproducció, els mascles es mostren i mostren les seves plomes de cua àmplia per als rituals de festeig i utilitzen un comportament similar durant tot l'any per demostrar domini o agressió, sobretot quan hi ha diversos homes propers.

Dieta i alimentació

Els galls salvatges mengen una gran varietat d'aliments, incloent insectes, granotes, sargantanes, fruita, gra, llavors i fruits secs. Aquestes aus omnívores poden esgarrapar-se entre les deixalles que hi ha al terra per descobrir els aliments, així com arrabassar aliments directament de diferents plantes.

Nidificació

Els galls salvatges masculins són polígams i es combinaran amb diverses gallines el mateix any. Les gallines incuben una cria de 8-18 ous a l'any en un niu terrestre a l'herba alta o sota ocult arbustos o matolls durant aproximadament 27 dies.

Ous i cria

Els ous de gall dindi silvestre són d’un color blanc cremós o buff, i poden ser esquitxats amb punts marrons o vermells en un extrem. Després de l'eclosió, les femelles porten els ocells que volen a l'alimentació i els ocells joves aprenen ràpidament a alimentar-se. Entre les aus joves, les femelles s’anomenen jennies i els mascles s’anomenen jakes.

Conservació de Turquia Salvatge

Els galls salvatges no es consideren amenaçats ni en perill, i les estacions de caça regulades han ajudat a garantir poblacions estables en moltes zones. En algunes comunitats, els galls dindi salvatges es consideren una molèstia perquè els grans ramats poden desenvolupar-se i les aus poden malmetre la propietat a mesura que s’alimenten o s’estrenen. En aquestes situacions, les autoritats poden intentar recol·locar o matar els ocells segons calgui. En els seus hàbitats salvatges, és imprescindible preservar fonts d'aliments adequades i situar-se en la presa de parats per ajudar els gansos a prosperar.

Consells per als ocells del darrere

Els galls salvatges són ocells de caça gran i amb poca por a la majoria de depredadors. Seran atrets per les zones rurals amb rouredes i matolls que puguin proporcionar una cobertura segura del sòl. Els ocells poden oferir blat de moro i altres cereals com a menjar suplementari i poden atraure els galls dindi artificials propers amb trucades de gall d'indi artificial. Tanmateix, els ocells que han de recórrer al jardí han de tenir en compte que els galls dindi salvatges poden ser agressius i tenir gana molt gran i no sempre són benvinguts en zones poblades. Alguns estats també tenen lleis contra l’alimentació dels galls dindi perquè aquestes accions poden complicar les temporades de caça regulades i les aus poden convertir-se en molèsties o fins i tot perilloses en zones urbanes o suburbanes.

Com trobar aquest ocell

Els galls salvatges poden ser fàcils de trobar dins del seu abast si els ocells visiten zones boscoses obertes i vores de bosc. Els boscos amb arbres portadors de fruits secs són més propensos a albergar galls dindi salvatges, com també són les praderies i prats desherbats al costat de les vores del bosc, i fins i tot aquests ocells es poden veure a la vora dels cementiris, camps de golf i aeroports de l hàbitat adequat. Aquests grans ocells són inconfusibles i sovint viatgen en ramats mitjans o grans, donant a les aus magnífiques oportunitats de veure-les bé.

Exploreu més espècies d'aquesta família

La família d’ocells Phasianidae acull més de 180 aus diferents, incloent no només els galls dindi salvatges, sinó també diferents espècies de merda, perdius, gallines de pradera, préssec, faisans, monals i aves de selva. Els parents propers del gall dindi salvatge inclouen:

  • Chukar

Consulteu els nostres fulls informatius sobre el perfil d’aus salvatges per obtenir més informació sobre tots els vostres ocells preferits.