Què mengen els pingüins?

Els pingüins són aus populars i que es poden reconèixer a l’instant, però també poden ser menjadores amb una dieta restringida que està amenaçada per pràctiques irresponsables. Una millor comprensió del que mengen els pingüins pot ajudar a promoure la protecció i la conservació dels seus hàbitats rics en aliments i proporcionar als rehabilitadors de pingüins més recursos per satisfer amb èxit les necessitats dietètiques d’aquestes aus.

Aliments comuns

Els pingüins són carnívors amb dietes piscivoroses, obtenint tot el menjar del mar i confiant en mars nets i saludables per obtenir riques fonts de preses nutritives. Els aliments exactes que prenen les diferents espècies de pingüins depèn de la seva gamma, mida i forma de la factura, comportament de cerca i altres factors, però els aliments més comuns inclouen:

  • Peixos : peixos de plata, peixos de llanternes, espàtols, horts, mullets, anxoves, sardines, bacallà, peixos opals i altres peixos petits són la majoria de la dieta de la majoria dels pingüins. Les poblacions saludables d’aquest tipus de peixos són essencials perquè els pingüins prosperin.
  • Crustacis : els pingüins més petits poden menjar grans quantitats de krill, i altres crustacis com els gambes i els crancs constitueixen petites parts de la dieta d'alguns pingüins.
  • Cefalòpodes : els calamars i les sípies ocasionals constitueixen una petita part de la dieta d'alguns pingüins, especialment espècies de pingüins més grans que són capaços de capbussar-se més profundament durant el menjar.

Molts pingüins són alimentadors oportunistes i mostraran una gran varietat de preses diferents. Adaptaran els seus patrons d’alimentació per adaptar-se als aliments més àmpliament i fàcilment disponibles en diferents moments de l’any i en diferents parts de la seva gamma.

Aforament

Els pingüins caçaven totes les seves preses a l'oceà, i les seves sorprenents habilitats de natació i la seva gran visió submarina els proporcionen avantatges depredadors. Les tàctiques de caça varien segons les espècies i poden incloure immersions profundes i poc profundes per buscar preses. Aquestes tècniques poden canviar en funció dels hàbits dels seus aliments preferits, ja que els corrents oceànics i els patrons meteorològics canvien amb els anys del Niño o altres factors atenuants. Els pingüins a distància que recorren a la caça també poden variar àmpliament. Per exemple, els pingüins emperadors solen recórrer 300-500 milles o més lluny dels seus llocs de nidificació per anar a farratge durant diverses setmanes alhora, mentre que els pingüins Galápagos poques vegades s’aventuren a més d’una milla dels seus nius per buscar preses. Molts pingüins cacen en grups reduïts, però d’altres, com el pingüí d’ulls grocs, prefereixen les empreses solitàries.

Com que els pingüins depenen del seu plomatge altament aïllat com a protecció i impermeabilització, pateixen greus períodes de dejuni durant la muda. No és estrany que un pingüí perdi el 25-55 per cent del seu pes corporal mentre es molesta, ja que no pot entrar a l'oceà per alimentar-se, i els pingüins de nidificació també poden patir greus fluctuacions de pes entre els viatges de forraig. Els períodes ràpids poden durar diverses setmanes i, normalment, van precedits i seguits de llargs viatges d’alimentació quan l’au recuperarà quantitats importants de pes.

Quan els pingüins agafen un peix o un altre tipus de preses, l’empassen sencer. Aquests ocells no tenen un cultiu, però el seu estómac de dues cambres emmagatzema aliments a la primera cambra, el proventriculus, de manera que es pot tornar a portar als pollets. La majoria de la digestió es produeix a la brotxa de l’ocell, amb l’ajut de la grana per ajudar a aixafar materials més durs.

Captive Dieting Penguin

Els pingüins en captivitat no pateixen els llargs períodes de dejuni ni les fluctuacions de pes que pateixen les aus salvatges. En canvi, les seves dietes estan estrictament controlades per rehabilitadors, biòlegs, cuidadors, veterinaris i altres cuidadors, i normalment són peixos sencers o trossejats a mà semblants al que podrien capturar els seus cosins salvatges. Es poden afegir suplements ocasionals a les dietes de pingüins en captivitat segons sigui necessari per assegurar un equilibri nutricional sòlid per mantenir-los sans en els seus hàbitats únics i artificials.

Ajuda a alimentar pingüins

Si bé cap pingüí és una espècie de pati de darrere i no visitaran els estanys de peixos, per molt que tinguin un manteniment, els ocells encara poden ajudar a "alimentar" pingüins. Com que la dieta dels pingüins depèn d’hàbitats oceànics saludables, la reducció de la contaminació de l’aigua i la brossa és fonamental per preservar el subministrament d’aliments dels pingüins. Els ocells que mengen peixos per si mateixos han d’estar sempre segurs que el seu propi menjar s’obté mitjançant pràctiques de pesca responsables de la vida salvatge o tècniques agrícoles. El suport de lleis que protegeixen l'oceà també pot ajudar a protegir les fonts d'aliments dels pingüins. Les donacions sempre són benvingudes en instal·lacions de rehabilitació de pingüins o centres de conservació especialitzats en aus i pingüins d'aigua marina, i aquestes donacions poden ajudar a proporcionar un menjar saludable als pingüins residents.

Entenent què mengen els pingüins i la manera de caçar, els ocells poden ajudar a garantir que aquestes aus úniques i carismàtiques tinguin tantes fonts d’alimentació riques i saludables com qualsevol ocell terrestre, mantenint les poblacions de pingüins pròsperes per a que gaudeixin moltes generacions d’ocells.