Què mengen les aus rapinyaires?

Les aus rapinyaires no només es defineixen per les seves característiques físiques, sinó també per les seves dietes carnívores. Tot i que se suposa àmpliament que les preses primàries dels rapinyaires són mamífers petits, aquestes aus en realitat tenen una dieta variada que pot incloure molts tipus diferents d'espècies de caça i preses. Així, què mengen els falcons i altres rapinyaires ">

Què mengen les aus rapinyaires

Diferents tipus d’aus rapinyaires mengen una gran varietat d’animals diferents. En general, com més gran sigui el caçador, la presa és més gran, però molts rapinyaires mitjans i grans també triaran menjars més fàcils, més petits, sobretot quan les preses petites siguin més abundants. La presa més comuna inclou:

  • Insectes grans : els saltamartins, els mantis orants, els escarabats i altres insectes grans són les preses preferides dels rapinyaires petits com els xoriguers americans, els merlins i les cometes de Mississipí. Els rapinyaires que passen una gran quantitat de temps a terra, com ara els mussols que esvoren, també mengen molts insectes.
  • Peixos : Les rapinyaires que viuen al llarg de les costes o prop de grans masses d’aigua sovint cacen peixos, en alguns casos la caça furtiva d’altres depredadors com ara óssos, racons i lleons de muntanya. El peix és la majoria de la dieta de les àguiles calves i l'osprey, i el mussol nevat també menjarà peix ocasionalment.
  • Petits mamífers : els petits mamífers com els ratolins, els ratolins, les muses i els gopers són les preses més populars de les rapinyaires mitjanes i grans. Els falcons de cua vermella, els porters del nord, els falcons de Cooper, els mussols de grana, els merlins i moltes altres espècies cacen petits mamífers, ja sigui en posar-se i escanejar camps o en augmentar la presa de preses.
  • Ocells petits : molts ocells petits, incloent-hi pins, pardals i ocells canters, són preses per a ocells més grans. Depenent de l’espècie rapinyaire, poden sorprendre aus més petites al terra o agafar-les a mig vol, ja sigui mitjançant el busseig o després d’una persecució aèria acrobàtica. Els accipitadors, com els falcons de punta fina i els falcons de Cooper, són especialistes en caçar ocells petits.
  • Aus grans : Les aus més grans, com els coloms, les colomes, els ànecs, els rails i la gavina, sovint es converteixen en preses dels rapinyaires més grans. Depredadors feréstecs, com el gos-falcó nord i el falcó peregrí de submarinisme ràpid, s’alimenten freqüentment d’ocells més grans.
  • Mamífers mitjans : Els mamífers de mida mitjana com els conills, els mapachers i els esquirols grans són parts habituals de la dieta de les rapinyaires grans. Els falcons de cua vermella, els falcons ferruginosos, els falcons del nord i les àguiles daurades cacen aquests mamífers més grans.
  • Carronya : Els animals morts i les carcasses podrides són la dieta primordial dels rapinyaires tan esporàdics com el voltor de gall dindi i el còndor de Califòrnia. Altres rapinyaires grans, incloses les àguiles daurades i calbes, també triaran un àpat fàcil com la carronya si està disponible.
  • Rèptils : les serps i les sargantanes són preses populars per a les aus rapinyaires habitades pel desert, com el caramel crestejat. El mussol barrat també és conegut per alimentar-se freqüentment de rèptils.
  • Amfibis : Les rapinyaires més petites i les que prefereixen els hàbitats prop de l’aigua sovint s’alimenten d’amfibis com ara granotes, gripaus i salamandres. Els falcons d’espatlla vermella i el xoriguer americà solen incloure amfibis en la seva dieta.

Rapinyaires al pati del darrere

Si bé els rapinyaires no són ocells comuns de darrere, espècies més petites, com el falcó de punta brillant, el xoriguet americà i el falcó de Cooper poden aparèixer ocasionalment en zones urbanes i suburbanes. Si bé caçaran principalment ocells petits, mamífers i insectes, també se'ls ha sabut agafar trossos grans de suet si estan disponibles, i si poden accedir als menjadors.

Els rapinyaires de carn i aviram també són agafats per rapinyaires de totes les mides, tot i que és poc probable que l’afegit a una estació d’alimentació d’aus atragui rapinyaires. No es recomana oferir carn per temptar els rapinyaires, ja que els restes de carn també poden atraure altres animals i depredadors que puguin ser perillosos. A més, els rapinyaires han de consumir les seves preses íntegres, òrgans i tots per obtenir una nutrició adequada. La carn que s’ofereix a les estacions d’alimentació també es podreix amb més rapidesa i pot arribar a ser tòxica per a les aus que poden degustar-la.

Raptors que mengen ocells al pati del darrere

Molts ocells no els agraden els ocells de presa de caça i s’alimenten dels ocells del seu darrere, i els ocells conscients poden considerar l’atracció d’ocells un dilema ètic quan es tradueix en un bufet rapí. És important recordar, però, que el fet de visitar un falcó demostra la gran diversitat d’aus de la zona i la idoneïtat de l’hàbitat, ja que els rapinyaires no caçaran on la presa és escassa.

Quan els rapinyaires prenen ocells al pati del darrere, solen capturar ocells més vells i més febles. Amb la destrucció d'aquests exemplars menys que primers, realment ajudaran a millorar la força del ramat del pati del darrere i ajudaran les altres aus a sobreviure. No obstant això, els ocells que prefereixen protegir els seus ocells cantables de rapinyaires poden fer-ho oferint un refugi adequat perquè les aus ocultin de les aus rapinyaires. Si un falcó torna regularment al mateix lloc per alimentar-se, retirar tots els pinsos durant una o dues setmanes dispersarà el ramat i animarà el rapinya a trobar un terreny de caça més adequat.

Des d’insectes i peixos fins a mamífers, sargantanes i granotes, les rapinyaires tenen una dieta molt variada. Fins i tot quan fan presa d'ocells al pati, encara són una part fascinant i valuosa de la cadena alimentària ecològica.