Falcó afilat

Nick Saunders / Flickr / Usat amb permís

Un dels falcons del corral més comú, el falcó de punta punxeguda és un depredador àgil que s’alimenta de petites aus com els aletes i els pardals. Aquest membre de la família Accipitridae pot ser confús, però, i els ocells han de mirar amb cura per sentir-se segurs de la identificació d’aquest rapinyaire. Afortunadament, aquest full de dades conté tot el que necessita per comprendre millor el falcó de fulla brillant.

Fets ràpids

  • Nom científic : Accipiter striatus
  • Nom comú : Falcó afilat, Sharpie
  • Durada de la vida : 2-4 anys
  • Mida : 9-13 polzades
  • Pes : 3-7 unces
  • Amplada : 23 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació de falcó afilat

L’estructura depredadora d’aquest ocell amb el seu recorregut curt i corbat marcat amb un cereal groc, els seus grans talons i la seva forma general l’identifiquen clarament com a rapinya, però dient quina rapinya pot ser un repte. Els gèneres són similars, encara que les dones solen ser significativament més grans que els homes. El cap i l'esquena són de color gris a mig fosc, i el pit blanc està ben arrebossat amb ratlles vermelles o marrons oxidades. La cua llarga té una punta quadrada, ratlles horitzontals de color gris fosc i una punta blanca fina, tot i que la punta blanca es pot desgastar amb el pas del temps. Les potes són de color groc brillant i molt primes, amb una característica carena que dóna nom a aquests ocells. Els ocells adults tenen els ulls vermells mentre que els joves tenen els ulls grocs. Els falcons amb brillant brillant juvenil també presenten menys restriccions a la mama i poden presentar un raig de celles. La seva coloració mamària també és més marronosa que la tonalitat vermella dels adults.

Els falcons confien parcialment en la furtivitat per capturar les seves preses i els sons són rars. Els falcons forts cridats cridaran una alarma “kee-kee-kee” o “kik-kik-kik” quan un niu està amenaçat.

Falcó afilat contra el falcó de Cooper

Aquests rapinyaires es poden confondre fàcilment amb el falcó de Cooper molt similar, i pot ser difícil desafiar aquests dos accipitadors a part. Els falcons de punta brillant són notablement més petits, tot i que els falcons de Cooper petits poden ser de la mateixa mida que els falcons de punta fina. Els aguts tenen els malucs estrets i els caps proporcionalment més grans que els cosins de Cooper, i els falcons de punta fina també tenen les cames més primes. Les cantonades quadrades de la cua de falcó de punta brillant són una bona pista per a la seva identificació, ja que els falcons de Cooper tenen les cues notablement arrodonides, i els falcons de Cooper també presenten un aspecte distintiu amb un clatell més clar que contrasta amb el cap, mentre que els falcons de punta brillant són més de color uniforme. Com que les agostes són més petites, també consumeixen preses més petites que els falcons de Cooper.

Com es distingeixen els falcons de Cooper i els seus punyents

Hàbitat afilat i distribució de falcons

Els falcons clars són comuns a les zones boscoses i les terres baixes obertes a tot els Estats Units, al sud i l’oest del Canadà, a Mèxic i a Amèrica Central. Aquestes aus es veuen fàcilment en zones suburbanes on hi ha alguns arbres presents, i es poden trobar en parcs urbans i suburbis.

Patró de migració

Les poblacions de falcó de punta brillant del nord migraran cap al sud durant l’hivern, però les aus de les muntanyes occidentals d’Utah, Wyoming, Colorado, Montana, sud d’Idaho, nord de Califòrnia, Washington i Oregon poden estar presents durant tot l’any.

Comportament

Com totes les rapinyaires, els falcons de punta brillant s’enfilaran pel seu territori per localitzar les preses. És probable que s’alimentin a terra després de capturar un ocell, ratolí o un altre mamífer petit i poden romandre a terra durant diversos minuts després de l’alimentació. Es posaran en zones amb bona visibilitat per localitzar els terrenys d’alimentació i sovint faran vols curts i propers sobre els arbustos o pinzells densos per iniciar els ocells petits en vol perquè siguin més fàcils d’atrapar.

La llarga cua i les ales arrodonides del falcó de punta brillant els proporcionen una excel·lent maniobrabilitat a través d'un dens raspall i arbres que busquen preses.

Dieta i alimentació

Es tracta d’ocells carnívors que mengen preses petites, incloent ratolins i altres petits mamífers, i també ocells petits com els pardals i l’aleta. També atacaran els ocells nidificants i altres ocells joves abans que creixin massa perquè els falcons capturen amb èxit, i els insectes grans també poden formar part de la seva dieta. Després de la seva alimentació, els falcons de punta brillant han de descansar per digerir les seves preses i regurgitaran pellets de parts indigestibles com ara ossos, peles i plomes.

Nidificació

Les falcons de punta brillant femella construeixen un niu de plataforma i crien una cria de 3-5 altricials joves a l'any. La parella masculina pot ajudar a reunir branquetes per material de nidificació, però la femella fa la major part de la construcció del niu. Els nius se situen normalment a 10-60 peus sobre el sòl en un arbre robust, i els mateixos nius poden ser reutilitzats o reconstruïts cada any.

Ous i cria

Els ous de forma ovalada d’un falcó de punta brillant són blanquinosos o de color blau pàl·lid i estan marcats amb taques fosques. Els ous s’han d’incubar durant 30-35 dies, i la part femenina fa la majoria de la incubació. Les aus amanides romanen al niu durant 25-27 dies més, tot i que els mascles joves abandonen el niu abans que les seves germanes. Tant els pares masculins com els femenins alimentaran i retrocediran els nidificants.

Conservació de falcons afilats

Aquests rapinyaires no es consideren amenaçats ni en perill d’extinció, però corren risc de diverses amenaces que afecten tots els rapinyaires. L’ús indegut de pesticides, particularment insecticides i rodenticides que envelenen les seves preses, també pot contaminar i fins i tot matar falcons de punta fina. Com que aquests rapinyaires persegueixen ocells petits i són habituals a les zones suburbanes, també són vulnerables als cops de finestra.

Consells per als ocells del darrere

Com que els falcons de punta brillant s’alimenten d’ocells més petits, es veuen atrets pels jardins i jardins on s’alimenten pardals, colomes i altres ocells petits. Si les zones d’alimentació són visibles des de l’aire, els falcons són més propensos a ser visitants freqüents. Molts ocelladors del jardí prefereixen prendre mesures per protegir les aus de falcons en lloc de permetre que s’alimentin fàcilment. Afegir un paisatge al pinzell és una forma senzilla de proporcionar un recés segur per a ocells més petits sense fer mal als falcons.

Com trobar aquest ocell

Com que els rapinyaires són relativament solitaris, poden ser difícils de trobar. Visitar un parc natural d’un centre natural o conservació de la vida salvatge amb una àrea d’alimentació dedicada pot conduir a observacions de falcons de fort abast, ja que els ocells assabenten de menjars fàcils a les estacions d’alimentació. En cas contrari, els ocells haurien de vigilar els falcons de punta fina a les vores del bosc o que visitessin els seus propis jardins.

Exploreu més espècies d'aquesta família

La família d’aus Accipitridae és una gran col·lecció de rapinyaires amb més de 240 espècies de falcons, brunzards, àguiles, cometes i portadors. Familiars familiars del falcó de punta brillant inclouen:

  • Cooper’s Hawk
  • Falcó de cua vermella
  • Calla Àguila

No us perdeu cap dels nostres altres perfils d'aus salvatges per obtenir informació divertida i informació sobre totes les vostres espècies preferides.