Loon de gola vermella

El més petit, però més estès de les cinc espècies de llard, el llom de gola vermella és un dels ocells aquàtics més septentrionals del món. Membre fàcilment recognoscible de la família Gaviidae, es tracta d'ocells familiars per a ocells que tenen la sort de veure-los, i aquest full de dades mostra el sorprenent que poden ser aquestes aus distintives.

Fets ràpids

  • Nom científic : Gavia stellata
  • Nom comú : Loon Throated Red, Throated Throated Diver, Pegging-Awl Loon, Cape Drake, Cape Racer, Sprat Loon, Spratoon, Little Loon
  • Durada de vida : 15-20 anys
  • Mida : 23-27 polzades
  • Pes : 2-6 lliures
  • Amplada : 40-45 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació de préstec de gola vermella

Aquests ocells es reconeixen a l’instant com llinatges amb les seves causes llargues i fortes, molt lleugerament corbades i de color gris grisenc. Els mascles i les femelles són similars, tot i que els mascles acostumen a ser lleugerament més grans i pesats que les dones. En el plomatge de cria, el cap és de color gris sòlid i el coll llarg té una ratllada fina i vertical vertical en blanc i negre a la part posterior del coll i un pegat negre de maó vermell a la gola. El pit i les parts inferiors són blanques, tot i que pot haver-hi alguna protecció de color gris clar als flancs. El dors i les ales són foscos i presenten un aspecte molt gris.

A l’hivern, el plomatge no reproductor, aquests llaços tenen una cara blanca, la gola i les parts inferiors, un coll posterior fosc, un tac blanc al dors negre i una nota més pàl·lida. Durant tot l'any, els ulls són vermells i les cames i els peus són foscos.

Els menors són semblants als adults del plomatge hivernal, però presenten un color més gris als costats de la gola i una factura molt més pàl·lida. Es poden trigar d’un a dos anys a que els lloms joves de gola vermella arribin al plomatge adult complet.

Aquests ocells tenen una veu profunda que inclou un duet una mica musical i desgarrat, trucades golejades, un gargot gruixut i vocalitzacions de gruixuts o gruixuts. Els joves lladrons també fan trucades que sol·liciten per obtenir l'atenció dels adults.

Hàbitat i distribució

Aquests llaçons del nord tenen un abast mundial circumpolar i es troben en petits estanys, llacs, piscines i basses relativament poc profundes, relativament poc profundes, durant la temporada de reproducció d’estiu. A l’hivern, prefereixen les aigües litorals poc profundes com els ports, les badies i els estuaris, tot i que també s’aventuraran a la mar.

Patró de migració

El rang d'estiu d'aquests ocells inclou zones àrtiques de l'Amèrica del Nord i d'Euràsia, incloent Islàndia i Escandinàvia. A l’hivern, es troben a les costes oceàniques d’Europa tan al sud com a Espanya i al mar Mediterrani i al mar Caspi. A Àsia, es poden observar pèls de coll vermell que hivernen a les costes del Japó, a la península de Corea i fins al sud del nord de la Xina. A Amèrica del Nord, l’interior d’hivern s’estén cap al sud fins al nord de la península Baixa a la costa del Pacífic i a Carolina del Sud a la costa de l’Atlàntic.

Les observacions vagues són rares, però ocasionalment s’han registrat a l’interior, sobretot durant la migració. Rarament aquests lloms es registren molt més al sud del que s'esperava, inclosos al nord d'Àfrica, el centre de Mèxic i Mongòlia.

Comportament

Els llom de gola vermella solen ser solitaris, però poden formar ramats durant la migració o en zones adequades durant l'hivern. El seu trajecte de vol és directe i directe amb bateges d’ales profundes, i mostren un perfil distintiu encaixat o encaixat en vol amb els peus i el coll baixats, tot i que sovint mouen el coll amunt i avall mentre volen.

Aquests ocells són maldestres i maldestres per la terra, però són excel·lents nedadors. Sovint mantenen les factures lleugerament apuntades i poden treure’s directament de la superfície de l’aigua o de la terra si és necessari sense un tram de “pista” per arribar a la velocitat del vol.

Dieta i alimentació

Aquests llaços són piscivorosos i mengen una varietat de peixos diferents, a més d’insectes aquàtics, amfibis, crustacis i mol·luscs. Com a submarinistes àgils, poden descendir fins a 90 metres de profunditat en busca de preses, que engoliran senceres.

Nidificació

Aquests llaços són monògames i formen enllaços a llarg termini que poden indicar l’aparellament per a tota la vida. Les pantalles de curts inclouen submergir la factura a l'aigua, així com balles de pressa curta i submarinisme a prop de possibles companys. Després de l’aparellament, tots dos socis treballen junts per construir un niu raspat poc profund o un monticle baix d’herba, molsa, vegetació humida i fang, i pot estar folrat amb materials més fins o amb algunes plomes.

Ous i cria

Hi ha entre un i tres ous en forma oval per criança i les closques van des del verd oliva fins al bronzejat profund i es troben clavades o lleugerament tacades amb tons més foscos.

Ambdós pares comparteixen tasques d’incubació entre 25 i 28 dies, i els pollets precocials abandonen el niu dins d’un dia de l’eclosió. Poden alimentar-se, però els ocells progenitors proporcionaran menjar fàcil i orientació continuada. Si els pollets estan amenaçats, els pares poden realitzar mostres de distracció elaborades per dissuadir els depredadors. Els ocells joves prenen el primer vol quan tenen entre 50 i 60 dies. A causa del llarg període de cura, una parella aparellada només creixerà una criança a l'any, tot i que, si el niu falla a principis de la temporada, pot començar una nova cria en un lloc nou de nidificació.

Conservació del préstec amb gola vermella

Tot i que no es consideren amenaçats ni en perill, aquests pobles estan disminuint, ja que les regions de l’Àrtic estan en desenvolupament per a ús industrial i les classificacions locals d’amenaça poden variar. Els vessaments de petroli i altres contaminacions també constitueixen una amenaça per als pèls de coll vermell, i les xarxes de brànquies i les tècniques de pesca irresponsables poden suposar un pes important a aquests lloguers, especialment a la seva zona d'hivern.

Consells per als ocells del darrere

No es tracta d’ocells de darrere, però poden aparèixer en zones inesperades amb aigua oberta adequada, particularment durant la migració. La preservació de l’hàbitat i les poblacions de preses aquàtiques sanes són fonamentals perquè els llom de gola vermella es sentin còmodes.

Com trobar aquest ocell

Visitar hàbitats costaners adequats en aquest rang de llac és la millor opció per als ocells per afegir el llom de gola vermella a la seva llista de vida. Com que aquest ocell cria a les regions de l’Àrtic, visitant Alaska, Escandinàvia, Groenlàndia o zones del nord similars durant l’estiu pot provocar bones observacions del llom en el seu distintiu plomatge de cria. Els ocells també poden veure el llom de gola vermella al seu plomatge no reproductor al llarg de les costes més al sud a l'hivern. Aquests llom també es veuen regularment a la regió dels Grans Llacs durant els moviments migratoris.

Exploreu més espècies d'aquesta família

Els llom de gola vermella són alguns dels submarinistes més distintius. Els ocells amants d’aquestes aus també haurien d’aprendre més sobre altres aus amb hàbits de submarinisme excel·lents, com ara:

  • Grebes de Clark i grebes occidentals
  • L’ànec esmicolat
  • Diferents tipus de pescadors

Assegureu-vos d’investigar més perfils d’ocells per obtenir més informació sobre les vostres espècies preferides.