Pingüí petit

El petit pingüí té el plomatge més clar i menys distintiu de totes les espècies del pingüí, però pot ser que hagi estat el primer que ha evolucionat a partir d’ocells voladors. Els ocells que aprenen més fets sobre aquests membres minúsculs de la família d’aus Spheniscidae poden apreciar millor la seva singularitat, fins i tot si aquests pingüins no ho mostren amb aparença.

Fets ràpids

  • Nom científic : Eudyptula minor
  • Nom comú : Pingüí petit, Pingüí blau, Pingüí blau, Fada pingüí, Pingüí Korora, Pingüí flipat blanc, Pingüí australià
  • Durada de la vida : 5-7 anys
  • Mida : 13-15 polzades
  • Pes : 3, 2-3, 4 lliures
  • Amplada : 11-14 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació pingüí petit

Aquests pingüins poden semblar plens, però és aquesta claredat que els ajuda a identificar-se amb més facilitat. La seva postura vertical, la seva acció gruixuda, el plomatge de pedra i la cua curta els identifiquen immediatament com a pingüins i, reconeixent només algunes característiques clau, els ocells poden sentir-se segurs quan han vist un petit pingüí.

Els gèneres són similars, encara que els homes solen ser lleugerament més grans i pesats que les dones. Aquests pingüins presenten un plomatge ombrívol amb coloració blau-gris o blau-negre per sobre i part inferior blanca o grisenca. La cara pot mostrar un pessic més pal de la galta i la factura és negra, gruixuda, lleugerament enganxada a la punta i pot aparèixer una mica més pàl·lida a la part inferior. La panxa blanca pot quedar tacada de brutícia per l’hàbit d’aquests pingüins d’amagar-se sota els arbustos i niar en préstecs. Les xancletes són lleugerament més fosques i poden presentar una fina punta blanca a cada costat, cosa que pot fer que les xanques quedin més estretes. Els ulls són de color gris-negre o blau-gris, i les cames i els peus van des del rosat fins al blanc rosat amb les soles grises i els talons negres.

Els menors semblen semblants als adults, però generalment presenten un color més gris a les parts inferiors i les parts superiors poden ser una mica més clares. Els ocells joves també tenen factures més petites.

La més petita de les espècies de pingüins té la veu més alta i el vocabulari més gran, amb una varietat de brays, lladrucs, croons, gruixuts i pitjos en el seu repertori. Els adults poden ser bastant sorollosos, però els pollets generalment només fan servir una trucada de pit fort, per atraure l'atenció i fomentar més alimentació.

Hàbitat i distribució de pingüins petits

Aquests pingüins passen gran part del temps al mar durant el dia, i de nit prefereixen les costes rocoses o els hàbitats de matolls, incloses les vores del bosc a prop de les costes. Es poden trobar a qualsevol platja de sorra o a zones de tartera rocosa, sempre que hi hagi una cobertura baixa suficient per ajudar-los a estar segurs i segurs.

Es troben petits pingüins al llarg de les costes del sud i del sud-est d’Austràlia, així com al llarg de la costa de Tazmania i Nova Zelanda.

Patró de migració

Aquestes aus no migren, però ocasionalment es poden observar observacions a Sud-àfrica i Xile, probablement després de tempestes que hagin estat forçades lluny d’aquestes aus.

Comportament

Aquests pingüins sovint es caracteritzen com a nocturns, però de fet, estan actius durant tot el dia a la mar mentre s’alimenten. Les visites només són habituals a les hores crepusculars, ja que aquests pingüins són molt previsibles a l’hora de sortir i tornar als seus llocs de nidificació i a les zones de pujada, fent més freqüents els avistaments a la tarda o la nit.

Els pingüins petits són una mica gregaris i sovint es veuen en grups. Com a ocells més petits, les seves immersions són generalment poc profundes, normalment a menys de 60 peus de fondària, tot i que s’han registrat immersions de fins a 100 metres de profunditat.

A la terra, aquests pingüins són molt prudents entre els humans i els depredadors i corren ràpidament entre taques de cobertura abans de descansar. Tanmateix, poden ser agressius els uns amb els altres, i es dedicaran a empènyer i arrossegar competicions, a més de picar-se els uns als altres per establir un domini.

Dieta i alimentació

Els petits pingüins s’alimenten en grups, treballant junts per tenir el major èxit de caça. Com tots els pingüins són pesosos, i la seva dieta inclou peixos, krill, calamars i crustacis.

Nidificació

Es tracta de pingüins monògames que s’aparellen després d’exposar cortesia on el mascle assenyala la seva factura cap al cel i sacseja les voltes mentre crida per atraure l’atenció de la femella. El mascle també excava el niu de soterrament subterrani, folrant-lo de fulles i restes similars. Les obertures del niu se situen generalment sota les arrels gruixudes de l'herba o d'una altra manera sota cobert, i aquestes aus també nidificaran en cremes de roca, coves o caixes de nidificació adequadament fosques i protegides. Els nius són sovint reutilitzats durant diversos anys i aquestes aus colonials nidificaran molt a prop les unes de les altres.

Ous i cria

Els ous petits de pingüí són blancs o marrons clars i poden presentar una mala protecció. Tenen forma ovalada amb un lleuger punt a l’extrem estret. Un niu típic té dos ous i tots dos progenitors comparteixen tasques d’incubació per torns mentre un progenitor va a la mar a fer farratges mentre que l’altre té cura dels ous. El període d’incubació és de 30-40 dies i, després que els pingüins joves s’estovin, tots dos pares continuen tenint cura dels pollets durant diverses setmanes fins que els menors siguin més independents.

Si bé aquests pingüins només crien una nissaga cada any, una parella aparellada pot intentar començar un segon o fins i tot un tercer niu si els nius anteriors fallen o els pollets moren. Aquestes aus comencen a reproduir-se als 2-3 anys i es poden combatre per a tota la vida, tot i que els divorcis passaran si la cria no té èxit.

Conservació de pingüins petits

Només es considera en perill d'extinció la subespècie de flipper blanc d'aquests pingüins. Tots els petits pingüins estan protegits per una gran legislació, però, no només com a fauna salvatge autòctona, sinó també per la seva importància cultural i espiritual per a Austràlia, Tasmània i Nova Zelanda. Els depredadors invasius poden resultar especialment devastadors per a les petites colònies de pingüins, i els gossos, els gats, les guineus i les fures han tingut un gran pes en aquestes aus. El canvi climàtic que altera poblacions de preses adequades pot causar problemes per pingüins petits, i aquestes aus també corren un gran risc de vessaments i contaminació de petroli. Quan les colònies de nidificació es troben a prop de zones suburbanes, els pingüins petits també estan amenaçats per les col·lisions del vehicle.

Consells per als ocells del darrere

Aquestes aus no són espècies al pati del darrere i no poden atraure-se a jardins ni jardins. Les propietats al llarg de les costes adequades poden tenir pocs visitants de pingüins, i s'haurien de comunicar aquestes observacions a les autoritats apropiades per tal de posar en pràctica mesures de conservació.

Com trobar aquest ocell

Els pingüins petits s’adapten bé a la captivitat i es poden veure en zoos i aquaris de tot el món. Els ocells que vulguin afegir pingüins a les seves llistes de vida poden investigar les oportunitats de visites que inclouen espectacles nocturns "desfilats" on nidifiquen i picaran pingüins petits, proporcionant una visió supervisada dels pingüins salvatges alhora que minimitzen l'estrès per a les aus.

Exploreu més espècies d'aquesta família

Tots els pingüins formen part de la família de les aus Spheniscidae, i tots són preferits dels ocells i no ocells. Hi ha molts fets divertits per aprendre sobre pingüins, i diferents espècies tenen els seus propis trets únics, com ara:

  • Emperador pingüí

No us oblideu de consultar els altres fulls informatius sobre el perfil d'aus salvatges per obtenir més informació sobre totes les vostres espècies preferides.