Eurasia Jay

Jay Euràsic (Garrulus glandarius).

Charlie Jackson / Flickr / CC per 2.0

Amb més de 30 subespècies reconegudes, els patrons de colors exactes i les tonalitats del plomatge del gerro euroasiàtic poden variar considerablement en diferents rangs geogràfics. Aquest és un dels membres més vistosos de la família Corvidae i es reconeix a l’instant a causa de les seves distintives marques, fins i tot en poblacions amb colors significativament diferents. L’aprenentatge de més fets jai euroasiàtics pot ajudar als ocells a apreciar millor tot allò que fa que aquest ocell sigui únic, a més de sentir-se més còmode identificant-lo o tenir més èxit en l’atracció.

Fets ràpids

  • Nom científic: Garrulus glandarius
  • Nom comú: Eurasian Jay, Jay, Common Jay, European Jay, Acorn Jay, Black-Crowned Jay, Black-Capped Jay, Iran Jay, Jay japonès, Brandt's Jay, Himalaya Jay
  • Durada de vida : 3-5 anys
  • Mida : 14 polzades
  • Pes : 5, 5-7, 7 unces
  • Amplada : 21-23 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació Jay Eurasiàtica

Aquests embassaments són distintius, però com que hi pot haver grans diferències entre poblacions en zones àmplies, els ocells han de familiaritzar-se amb les marques claus per assegurar-se que puguin identificar correctament tots els embassaments de l'Eurasia. La mida i la forma generals dels ocells de canó són un bon lloc per començar, i cal tenir en compte que la factura negra és relativament curta i gruixuda, lleugerament arrodonida i emmarcada amb truges rictals a la base.

Els sexes són similars, però hi ha molta variació geogràfica en el color del plomatge i les marques del cap. Típicament, les parts superiors van des del marró rosat fins al color marró més fosc o el rovell, i la part posterior presenta grisos o marrons grisos més pronunciats. Les ales són negres amb un ampli pegat blanc i una vora blanca a les plomes primàries i de color blau clar amb una fina barrera negra a les ales superiors. Les parts inferiors són més pàl·lides i la gola és blanca o buida pàl·lida vorejada amb una gruixuda franja negra. Les cobertures i les cobertures són blanques. La corona i la cara varien majoritàriament entre les poblacions i poden ser marrons amb ratlles negres a la corona o blanques amb una corona negre sòlida. El front pot ser pàl·lid o fosc. La cua és de color negre sòlid i molt suaument arrodonida quan s’estén. Les cames i els peus són pàl·lids, i els ulls tenen un iris clar que va des del groc fins al blau clar.

Els menors són semblants als adults, però tenen un plomatge generalment més fosc i una marca de cap menys definida.

Aquests pols són sorollosos i poden fer una gran varietat d'esquietes i gargots. La trucada més comuna és una dura "aaaack-aaaack" feta quan està alarmada, agitada o en vol, normalment amb 2-3 repeticions de longitud uniforme. Alguns imiten les trucades, particularment de depredadors com els falcons i els mussols, també formen part del repertori d'aquests jai.

Diferències regionals

Amb tanta variació entre els embassaments euroasiàtics, pot ser difícil notar diferències regionals exactes entre les poblacions disperses de la gran extensió d’aquest ocell. Per exemple, les aus africanes i de l’Orient Mitjà tenen corones negres, però les aus africanes tenen els fronts més foscos, mentre que les aus del Pròxim Orient tenen els fronts pàl·lids. Les aus europees, però, tenen ratlles marrons i negres a la corona en lloc d’un casquet complet i fosc. L’abast del blanc a la cara de l’ocell també pot variar entre les poblacions. Els embussos euroasiàtics més orientals de Rússia, el nord-est de la Xina i Hokkaido tenen un rentat de color canyella al cap i a les galtes, i hi ha altres variacions en diferents regions. Els ocells que viatgen a llocs específics han de consultar les guies de camp locals per a les variants de jai euroasiàtic que poden esperar.

Eurocàsia Jay Hàbitat i distribució

Aquests clars prefereixen boscos espessos i caducifolis, idealment amb rouredes i faigs abundants per fruits secs, però també es troben en boscos de coníferes o mixtes, així com en parcs, jardins i jardins amb molts arbres madurs. Són habituals durant tot l'any des del Regne Unit fins a la península Ibèrica i el nord-oest d'Àfrica a tot Europa, incloent el sud d'Escandinàvia i algunes parts de l'Orient Mitjà, a l'est a través de Rússia i fins a la Xina, el Japó i el nord de l'Índia.

Patró de migració

Tot i que els gerres euroasiàtics poden arribar a ser nòmades a l’hivern per cercar les millors fonts d’aliments, generalment no migren distàncies significatives. Les poblacions de muntanya poden retrocedir a cotes més baixes a l'hivern, sobretot quan els patrons meteorològics són més intensos.

Comportament

Es tracta d’ocells solitaris, però es poden trobar per parelles durant l’època de reproducció i sovint formen petits ramats per a l’alimentació a la tardor i a l’hivern. Són tímids i faran espantar fàcilment, però el seu vol lent i sacsejós amb un camí ondulant és fàcil de reconèixer. Són força intel·ligents i, fins i tot, poden jugar a jocs o participar en altres comportaments únics.

Dieta i alimentació

Aquests ocells cantívors són omnívors i mostraran una gran varietat d'aliments, incloent fruits secs, fruita, insectes, ous, criatures d'aus, amfibis i fins i tot petits mamífers. Com que els jazas euroasiàtics s’adapten a qualsevol dels aliments que siguin més abundants i fàcils de trobar, les seves dietes varien segons l’estació i en diferents regions on els aliments són diferents. Durant el farratge, els gerres de l'euràsia guarden insectes del fullatge o esquitxen els fruits secs, amagant-los per a la seva conservació a l'hivern. Aquests fruits secs ocults ajuden a reforestar moltes zones.

Nidificació

Es tracta d’ocells monògames que es creu que s’aparellen per a tota la vida, tot i que els galls eurasiàtics no solen romandre junts durant l’hivern i en canvi renovaran els enllaços de parella cada primavera. Una parella aparellada treballa junts per construir un niu en forma de copa de branquillons folrats de molsa, herba, plomes, pell o altres materials tous, situats en un arbre de 12 a 20 metres sobre el terra.

Ous i cria

Els ous amb forma ovalada van des de la blanca blanca fins al verd gris i estan uniformement tacats. Hi ha 4-7 ous en una nissaga, però cada any es cria una cria d’alçada. La femella incuba els ous durant 16-19 dies, i els pollets són alimentats pels dos pares durant 21-23 dies addicionals després de l'eclosió.

Tot i que poden alimentar-se de forma independent, els jalls de Euràsia sovint romanen prop dels seus pares durant diversos mesos, fins que són perseguits per trobar el seu propi territori abans de la propera temporada de reproducció.

Conservació del Jay Eurasiàtic

A causa de la seva àmplia extensió, la seva adaptabilitat general i el seu elevat nombre estable de població, el forat de l'Eurasia no es considera amenaçat ni en perill. És possible que algunes subespècies locals tinguin més amenaces, i és imprescindible fer esforços per conservar l’hàbitat per assegurar-se que aquestes aus romanen segures. En cas que el futur d'aquestes espècies d'aus es divideixin en espècies separades, pot haver-hi grans preocupacions de conservació per a poblacions més limitades.

Consells per als ocells del darrere

Malgrat la seva tímida naturalesa, aquests molls són atrets regularment per patis i jardins amb arbres madurs, especialment roures o faigs. Proporcionar arbustos fructífers, conservar la fullaraca per al farratge i oferir cacauets a la safata o alimentador de les plataformes també poden temptar els bucs eurasiàtics a visitar.

Com trobar aquest ocell

Els embassaments euroasiàtics poden ser difícils de trobar a causa de la seva naturalesa solitària, però visitar boscos madurs amb arbres adequats de fruits secs pot conduir a excel·lents observacions. Els ocells interessats a afegir aquest jai a la seva llista de vida haurien de considerar la visita de conserves naturals i refugis de vida salvatge on hi ha estacions d’alimentació disponibles, ja que els galls de l’Eurasia visitaran amb molt de gust els menjadors per a suets i fruits secs.

Exploreu més espècies d'aquesta família

La família d’ocells Corvidae és una diversa i fascinant que inclou més de 125 espècies de preses, corbs, corbs, passejades, greixos i trencadisses. Alguns dels corvids més populars inclouen:

  • Gaig blau
  • Magpie de factura negra
  • American Crow

A més dels teus corvids favorits, no et perdis els nostres altres perfils d'aus salvatges per conèixer fets divertits sobre totes les teves espècies preferides.