Cooper’s Hawk

synspectrum / Flickr / CC per 2.0

El falcó de Cooper i el seu cosí accipiter estretament relacionat, el falcó de punta punxeguda, pot ser un dels rapinyaires més difícils d’identificar. Ràpid i àgil, aquest rapinya és un depredador astut que es pot trobar no només en zones boscoses, sinó també en patis i zones suburbanes. Com que aquest membre de la família d’aus Accipitridae està tan estès, els ocells han d’aprendre a identificar-lo adequadament perquè puguin reconèixer-lo fàcilment i aquest full de dades té tot el que un ocellista necessita per fer-ho.

Fets ràpids

  • Nom científic : Accipiter cooperii
  • Nom comú : Falcó de coper, darder blau, falcó de pollastre, falcó de cua blava
  • Durada de vida : 10-12 anys
  • Mida : 14-20 polzades
  • Pes : 16-20 unces
  • Amplada : 25-35 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació del falcó de Cooper

Com que els falcons de Cooper i els falcons de punta brillant semblen tan similars, és important que els ocells reconeguin ràpidament les marques clau del camp que poden separar aquestes espècies. Un cop conegut el que fa que els falcons de Cooper siguin únics, és més fàcil diferenciar els dos tipus de rapinyaires. La factura fosca i enganxada mostra un cereal groc i aquests rapinyaires tenen les ales amples i arrodonides i una cua excepcionalment llarga. Els mascles i les dones semblen similars, però les dones són més grans que els mascles.

El cap és de color blau-blau amb un casquet més fosc que contrasta notablement amb la nuca més pàl·lida. Les ales i la part posterior són de color blau-grisós. El pit i l’abdomen són de color blanc, amb una barrera rossa o gruixuda o una ratlladura marró més clara cap a les cames. La cua llarga té barres gruixudes i punta blanca destacada, tot i que la punta es pot desgastar ràpidament i pot no ser immediatament visible. Les cobertòries no blanques són blanques, les potes grogues i els ulls vermells.

Els ocells juvenils semblen semblants als adults, però tenen els ulls groguencs o vermells-taronja més pàl·lids que s’enfosqueixen gradualment a mesura que maduren. Els ocells juvenils també tenen un estelat marró, com a degoteig vertical en el pit en lloc del patró de restriccions.

Les aus rapinyaires no solen ser vocals, però els falcons de Cooper utilitzaran una ràpida i forta crida “keh-keh-keh-keh-keh-keh” alarmada o agressiva, així com un xiulet fort quan es troba amenaçat o angoixat.

Cooper’s Hawk vs Hawk Shinned Shinned Hawk

Aquests dos accipitadors poden semblar gairebé idèntics, i els ocells necessitaran un ull àgil que els distingeixi. Els falcons de Cooper són generalment més grans que els falcons de punta fina i tenen una forma més de barril, mentre que els falcons de punta fina tenen unes espatlles més amples i un maluc més estret. El casquet més fosc dels falcons de Cooper és una marca de camp clau per distingir aquests dos ocells i les potes són més gruixudes. Els falcons de Cooper també prenen preses més grans que els falcons de punta fina, de manera que identificar el menjar de l’ocell pot ser una bona pista sobre quina espècie es troba.

Com es distingeixen els falcons de Cooper i els seus punyents

Cooper’s Hawk Hàbitat i distribució

Els falcons de Cooper són habituals als Estats Units, a Mèxic i al sud del Canadà. Es troben habitualment en hàbitats boscosos inclosos regions muntanyoses, encara que s’eviten boscos molt densos i espessos perquè aquestes aus més grans no tenen tanta marge de maniobra. Aquestes aus poden fins i tot adaptar-se a zones boscoses obertes de les regions urbanes i suburbanes, com ara cementiris, parcs i camps de golf.

Patró de migració

Les poblacions de falcons del nord de Cooper al nord-est, Michigan, Wisconsin, Minnesota, les Dakotas i el sud del Canadà poden migrar estacionalment segons l’aliment disponible. No obstant això, molts falcons de Cooper no migren i es mantenen en el mateix rang durant tot l'any.

Comportament

Els falcons de coure són aus territorials que poden ser agressives cap a altres rapinyaires, particularment els falcons de punta fina. També són especialment agressius a prop de llocs de nidificació i fins i tot es podran submergir en humans que s’acostin massa a prop. Les cues llargues i les ales curtes d’aquests ocells els proporcionen una excel·lent maniobrabilitat a través dels boscos.

Dieta i alimentació

Els falcons de Cooper són rapinyaires carnívors i caçaven diversos animals diferents. Les preses de falcons típics de Cooper poden incloure aus petites i mitjanes, com ara pins, ocells cantants, estornells, guatlles, colomes i coloms, així com mamífers petits com ratolins, voltes i, de vegades, esquirols i escarpots. Caçaven volant prop de matolls per emboscar preses petites o posant-se en pals, tanques o arbres per esperar que s’acostin els ocells petits.

Després d’agafar preses, poden alimentar-se a terra o portar el menjar a un lloc més segur. La digestió pot durar diverses hores, i els ocells s’asseuran molt parats durant aquest temps. Després de digerir-los, aquests rapinyaires regurgitaran un pellet de material no comestible com ara ossos i pell.

Nidificació

Els falcons de Cooper són aus monògames. El mascle construeix un niu de pal amb una copa superficial folrada de trossos d’escorça, posicionant el niu en un arbre de 20 a 50 peus sobre el terra. La femella ajustarà el niu al seu gust abans de començar a pondre els ous.

Ous i cria

Els ous d'un falcó de Cooper són de color blau pàl·lid o blau-blanc, i hi ha 2-5 ous a cada criança. Una parella aparellada només produeix una criança a l'any. Tots dos pares incuben els ous durant 30-35 dies i alimentaran els ocells joves durant 27-35 dies fins que estiguin a punt per sortir del niu.

Conservació del falcó de Cooper

Tot i que els falcons de Cooper no es consideren amenaçats ni en perill, es poden presentar una gran varietat d’amenaces. Els rosegadors enverinats poden contaminar els rapinyaires de caça i, com que aquestes rapinyaires es troben a casa en zones urbanes i suburbanes, les col·lisions de les finestres també són una amenaça greu. És mínim per protegir aquestes aus per minimitzar l’ús de rodenticis i prendre mesures per fer les finestres més visibles als falcons de caça.

Consells per als ocells del darrere

Els falcons de Cooper són una rapina que pot atraure els jardins perquè s’alimentaran fàcilment d’ocells petits i mitjans, en especial espècies que s’alimenten de terra com les colomes de dol. Si es deixen arbres o pals morts disponibles com a zones posades, es donarà a aquests falcons un punt de vista per a la caça.

Els ocells que prefereixen protegir els ocells del seu pati darrere dels falcons poden utilitzar diverses tècniques diferents per evitar atreure els falcons de Cooper. Proporcionar refugi per a l'alimentació d'aus, eliminar les estacions d'alimentació terrestre i eliminar les perxes convenients per als rapinyaires animarà els falcons de Cooper a traslladar-se a un altre lloc per caçar.

Com trobar aquest ocell

Visitar hàbits de Cooper es fonamental per visitar hàbits de bosc adequats o bosc obert, rics en preses. Vigileu que aquests ocells estiguin recolzats en tanques, pals o grans branques d’arbres mentre digereixen els menjars o vetlleu per la seva propera picada. També se’ls pot veure escorrent pels arbres mentre caçaven, volant ràpidament però no massa amunt, ja que busquen preses.

Exploreu més espècies d'aquesta família

La família d’ocells Accipitidae és nombrosa i inclou no només falcons, sinó també cometes, àguiles, portadors, esquinços i voltors. Els ocells que gaudeixen d’aquests rapinyaires no voldran perdre aquestes espècies:

  • Falcó afilat
  • Calla Àguila
  • Falcó de cua vermella

Independentment de quines siguin les vostres espècies d’ocells preferides, no us perdeu els nostres fulls informatius d’ocells salvatges per obtenir més informació sobre tot tipus d’amics sorprenents amb ploma!