Voltor negre

El voltor més abundant a l’hemisferi occidental, el voltor negre és una rapinya comuna que es pot veure al sud-est d’Amèrica del Nord i a bona part de l’Amèrica del Sud. Aquest membre de la família de les aus Cathartidae té un propòsit important per netejar el medi ambient i limitar la propagació de malalties a altres animals. Quins altres fets coneixeu sobre el voltor negre ">

Fets ràpids

  • Nom científic : Coragyps atratus
  • Nom comú : Voltor negre, voltor negre americà, aligot, esquinç negre
  • Durada de vida : 9-11 anys
  • Mida : 24-26 polzades
  • Pes : 2, 6-4, 3 lliures
  • Amplada : 55-60 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació de voltor negre

El cap nu i calb d'aquest ocell l'identifica immediatament com un voltor i, tot i que el seu plomatge negre podria semblar fàcilment identificable, sovint es pot confondre voltor negre amb altres rapinyaires. Notant les marques claus del camp per identificar adequadament el voltor negre comença amb la seva factura gran, relativament gran, força enganxada i amb una punta blanca d’ivori. Aquests ocells tenen unes potes relativament llargues i una planta plantada amb cua curta. Els gèneres són semblants a la coloració negre del soot en general que pot presentar un color verd lleugerament iridescent a la part posterior de la bona llum del sol. El cap i la gola són negres, de color gris i negre, que poden presentar pèls foscos o difuminats. Les plomes primàries de color blanc platejat són sobretot visibles en vol, però encara presenten vores fosques a poca distància. Les potes i els peus són de color gris clar i els ulls són de color marró fosc o taronja fosc.

Els ocells juvenils són semblants als adults, però tenen la pell menys nua al cap i tenen una factura totalment fosca. Els voltors negres sovint es confonen fàcilment amb els voltors de gall dindi on les superfícies de l’espècie se solapen.

Aquestes aus són generalment silencioses, però els joves en el niu presenten un gosset gutural i de creixement baix. Ocasionalment, es pot escoltar un adormit «gran desgràcia» d’adults excitats o agitats, i altres vocalitzacions inclouen gemecs i gemecs, normalment d’adults nidificants.

Distribució de voltor negre

El voltor negre és una espècie adaptable que es pot trobar en diversos hàbitats incloent pantans, praderies, boscos oberts, camps agrícoles, platges i fins i tot zones urbanes i suburbanes. Tanmateix, aquests voltors manquen de les elevacions més altes de la muntanya o de la vegetació molt densa. Als Estats Units, la franja de voltor negre s’estén des de Virgínia i Kentucky fins a Arkansas, al sud-est d’Oklahoma i l’est de Texas, continuant al sud fins a Mèxic. La franja d'aus també inclou tota Amèrica Central i Amèrica del Sud fins al centre de Xile i el centre de l'Argentina.

L'abast global del voltor negre s'està expandint gradualment cap al nord i l'oest, però lentament. S'han trobat avistaments de fons tan allunyats de la franja esperada com Maine, Califòrnia i Wisconsin.

Patró de migració

A l’estiu, alguns voltors negres s’estenen una mica més al nord per criar-se al sud d’Illinois, Indiana, Ohio i Pennsilvània. Les mateixes poblacions del nord migraran cap al sud a l'hivern, però la majoria dels voltors negres no migren.

Comportament

Aquestes aus poden ser solitàries, però es troben més sovint en grups, i ocasionalment formaran ramats barrejats amb voltors de gall dindi, sobretot quan es busquen menjar. Els voltors negres tenen una visió intensa, però un olfacte menys desenvolupat, i sovint seguiran els voltors de gall dindi fins a una font d'alimentació. Poden ser agressius al voltant del menjar i perseguiran altres ocells que mengen carronya. També poden ser temibles al voltant d'una bona font d'alimentació, i poden funcionar amb una marxa desenfrenada, saltant, incòmoda i fora de la carretera quan el trànsit passa mentre es fan a la carretera. Es tracta d'ocells que solquen comunament, i sovint es pot veure posat amb les ales repartides per assomar, sobretot durant el matí.

El vol del voltor negre presenta cops durs i irregulars i planes curtes. Quan es veuen amenaçats, es poden regurgitar abans de volar per alleugerir el seu pes per a una escapada més eficaç.

Dieta i alimentació

Com tots els voltors, els voltors negres mengen principalment carronya, incloses les carreteres, les restes de caça i altres animals morts. Poden alimentar-se de peixos castanys morts o mamífers marins, i també assoliran nius per ous. En rares ocasions, aquestes aus poden menjar mamífers recent nascuts, però normalment les preses han mort abans d’arribar-hi.

Nidificació

Es tracta d’ocells colonials monògames i colonitzables que s’aparellen després de les mostres d’inici, que inclouen el cos i el cap. No construeixen un niu, i en canvi, els ous es posen en terra nua o en una depressió poc profunda en una cova, soca o bosc, tronc buit o edifici abandonat.

Ous i cria

Els ous varien del color verd clar gris al blau clar blanc i presenten esquitxades marró o morat més fosc prop de l'extrem més gran. S’hi posa una sola cria, cada any, i mentre que dos ous són els més comuns, les cries poden oscil·lar entre 1-3 ous.

Ambdós pares incuben els ous durant 36-48 dies i, després de la cria, els dos pares porten menjar als eclosions durant 75-95 dies addicionals fins que els ocells joves puguin volar amb agilitat i buscar menjar ells mateixos.

Conservació del voltor negre

Tot i que els voltors negres no es consideren amenaçats ni en perill d’extinció, poden estar en risc de provocar intoxicació per DDT i altres plaguicides, així com d’enverinaments no intencionats de plom dels carcasses amb què s’alimenten. Alguna pèrdua d’hàbitat nidificant pot provocar disminució de la població regional i els agricultors ocasionalment pertorbaran les aus perquè, en pocs casos, mataran o assetjaran el bestiar recent nascut. Les col·lisions de vehicles també són una amenaça a les zones on aquestes aus s’alimenten de carretera. En general, però, les poblacions de voltor negre continuen expandint-se i la franja d'aus augmenta.

Consells per als ocells del darrere

No es tracta d’ocells de pati del darrere i, encara que no visitaran les estacions d’alimentació d’aus, de vegades es poden veure en grans abocadors o abocadors. Sovint es troben a la vora de la carretera on és habitual la conducció i els conductors han de ser prudents quan s'apropin a l'alimentació de voltors negres per evitar colpejar els ocells. En zones suburbanes o rurals, poden visitar els patis davanters per les calçades si hi ha una carretera. En algunes zones, aquestes aus poden considerar-se molèsties ja que es congreguen en grans ramats quan s’estrenen o quan es troba una bona font d’aliments.

Com trobar aquest ocell

Els voltors negres no són difícils de trobar, i sovint es pot veure disparant sobre els corrents tèrmics. Són socials i solen mantenir-se en grups, i fins i tot poden freqüentar clubs de caça o hàbitats zoològics on podran menjar. Vetllar pel seu patró d’ales distintiu i el vol ascendent pot ajudar els ocells a identificar voltors negres a l’aire.

Exploreu més espècies d'aquesta família

Hi ha set espècies de voltors i còndors que formen part de la família de les aus Cathartidae i totes elles es troben al Nou Món. Els voltors i el timbre de l'Antic Món formen part de la família dels ocells Accipitridae i encara són parents familiars dels voltors negres. Els ocells relacionats a descobrir inclouen:

  • Calla Àguila
  • Falcó afilat
  • Falcó de cua vermella

No us perdeu els altres fulls informatius sobre el perfil d’aus per aprendre encara més sorprenents temes sobre totes les vostres espècies d’ocells salvatges preferits.