Ànec-ventre negre

Sovint s’equivoca amb una oca exòtica, l’ànec xiulet de ventre negre és una espècie d’ànec distintiu i, mentre aquest membre de la família d’aus Anatidae és comú en hàbitats tropicals, aquests ànecs van ampliant gradualment la seva extensió cap al nord. Els ocells que reben els fets adequats sobre l’ànec xiulet de ventre negre no es deixaran enganyar ni confondre quan veuen aquests ocells inusuals, i sempre hi ha més informació sobre aquests divertits ànecs.

Fets ràpids

  • Nom científic : Dendrocygna autumnalis
  • Nom comú : Ànec de ventre negre, Ànec de ventre negre, Ànec de fulla vermella, Ànec de taronja, Ànec xiulador
  • Durada de la vida : 6-8 anys
  • Mida : 19-22 polzades
  • Pes : 1, 5-1, 8 lliures
  • Amplada : 35 polzades
  • Estat de conservació : Preocupació mínima

Identificació d'ànec xiulet-ventre negre

Aquestes aus es reconeixen a l’instant com a aus aquàtiques amb les seves cares en forma d’espatulat i els peus de les teranyines, però les potes llargues i el coll molt llarg poden fer que siguin confuses. Els ocells han de vigilar amb molta cura les diferents marques de camp per assegurar-se que es tracta d'ànecs en lloc de oques petites i per assegurar-se que l'espècie s'identifica correctament.

Els ànecs xiulets de ventre negre masculí i femení semblen similars. La factura és de color vermell o rosat-vermellós i presenta una ungla grisa a la punta. La cara, la barbeta i la gola són de color gris grisenc, i hi ha un destacat anell blanc. La corona i la part posterior del coll són marrons, i el coll inferior, el pit i el mantell són castanyers rics. L’esquena és més marró que el castanyer, i les ales poden ser més pàl·lides i presenten una franja blanca ampla. En vol, la franja blanca és destacada per la longitud de l'ala, encara que és més petita quan es pleguen les ales. L’abdomen, la corda i la cua són negres i les cobertures de l’enterrable són de color grisós amb la restricció negra. Les potes i els peus teixits són de color rosat rosat i els ulls foscos.

Els joves semblen semblants als adults, però en general són més marrons grisencs, amb el coll marró a la part posterior. La factura és grisenca però es tornarà de color vermell-rosat a mesura que madureix l’ànec.

Es tracta d'ànecs sorollosos que tenen una cridada semblant a un xiulet amb 3-5 notes ondulants. L’escarment i el so de twitter també formen part del seu vocabulari, i s’escolta una trucada d’alarma més ràpida quan aquests ocells se senten amenaçats. En grans grups, les trucades poden arribar a ser força aclaparadores.

Hàbitat i distribució de l’ànec xiulós de ventre negre

Aquests ànecs són adaptables i es troben en boscos per a la cria i nidificació, tot i que sovint s’alimenten en arrossars o zones agrícoles humides. També es troben en pantans, aiguamolls, llacunes i pisos de fang, així com al llarg de camps de golf o grans parcs de zones urbanes i suburbanes.

Els ànecs xiulets de ventre negre es troben durant tot l'any a l'est i al sud de Texas i a les dues costes mexicanes cap a Amèrica Central i Amèrica del Sud. L'extrem més meridional d'aquesta àrea d'aigua s'estén per Brasil i al nord de l'Argentina, tot i que són absents de l'oest de l'Amèrica del Sud on les regions muntanyoses no són adequades. Al centre de la Florida es troba una petita població durant tot l'any, i també es veuen aquests ànecs a Cuba.

Patró de migració

Tot i que aquestes aus generalment no migren, algunes poblacions del nord amplien la seva extensió estival, estenent-se fins al nord d'Oklahoma i al sud-oest d'Arkansas, zones del sud de Geòrgia i Carolina del Sud i, a l'oest, del sud d'Arizona.

Els avistaments molt importants sovint es reporten molt al nord de la franja esperada d'aquest ocell, inclosos a Colorado, Minnesota, Michigan i Pennsilvània. No està clar si aquests registres són autèntics ocells vagabunds, però, o bé poden ser ànecs escapçats de col·leccions privades, zoos o aviaris.

Comportament

Es tracta d’ocells gregaris que es troben en ramats de mida petita i mitjana, tot i que s’han notat ramats més grans de 1.000 ànecs o més. Els ànecs xiulets de ventre negre es posen a l’altura dels arbres, sovint sobre l’aigua, i se sol escoltar cridant i xiulant mentre volen cap a bones zones d’alimentació.

Dieta i alimentació

Els ànecs xiulets de ventre negre són generalment herbívors i mostren una àmplia gamma de materials vegetals, incloent vegetació aquàtica, llavors i cereals. També menjaran petites quantitats d’insectes, aranyes, mol·luscs, particularment durant l’època de reproducció quan els aneguets necessiten més proteïnes per a un creixement i maduració adequats. Aquests ànecs pasturen fàcilment a terra i, quan es troba en aigües poc profundes, es propinaran per a la vegetació i les llavors. S'amagaran durant tot el dia i també es farcit sovint de nit.

Nidificació

Aquests ànecs són monògames i s’aconsegueixen per a la vida. La femella selecciona generalment la cavitat de nidificació, tot i que hi ha molt poca matèria de nidificació i els ous blancs clars es posen directament al terra de la cavitat. Les cavitats de nidificació es troben generalment a 8-30 peus sobre el sòl en arbres morts o caixes de nidificació, tot i que aquests ànecs aniran niu a terra sota un gruix d’herbes o males herbes.

Ous i cria

Si bé els ous de 12 a 16 són típics per a una sola cria, els ànecs de ventre negre practiquen la deposició d'ous i es poden trobar fins a 100 ous en nius comunals, tot i que alguns d'aquests ous eclosionaran amb èxit. Els dos pares comparteixen tasques d’incubació durant 25-30 dies, i els aneguets precocials poden sortir del niu en les 24 hores posteriors a l’eclosió. Els dos pares guien i protegeixen els seus pollets durant 140-150 dies. A causa del llarg període de cura, és més freqüent una cria a l'any, però, a les regions tropicals sense forts temporals estacionals, aquests ànecs poden criar dues cries cada any.

Conservació de l'ànec xiulet-ventre negre

Aquests ànecs no es consideren amenaçats ni en perill d’extinció i, en algunes zones, hi ha estacions de caça regulades que inclouen els ànecs xiulets de ventre negre. Els grans ramats d'aquests ànecs poden danyar els camps agrícoles i afectar la producció de cultius, i les aus poden ser perseguides a causa d'aquests danys. Aquestes aus també són susceptibles a la intoxicació per plom a causa de les basses de pesca descartades, i els embulls de les línies de pesca poden ser una amenaça greu en les zones de nidificació i nidificació.

Consells per als ocells del darrere

Si bé aquests ànecs no són habituals en patis posteriors, utilitzaran caixes de nidificació d'ànecs o claus que s'han conservat com a llocs de nidificacions adequats dins del seu abast si hi ha hàbitat adequat a prop. Dotar una àrea d’alimentació terrestre amb blat de moro o millo també es pot atraure a aquests ànecs, especialment a les zones rurals amb estanys propers.

Com trobar aquest ocell

Visitar hàbitats pantanosos de la bassa d'aquest ànec és la clau per trobar ànecs de vent negre. Busqueu aquests ànecs en ramats, on destaquen amb la seva coloració atrevida, així com les potes i colls molt llargs. Dins de la seva gamma, aquests ànecs són relativament comuns i fàcils de veure.

Exploreu més espècies d'aquesta família

La família d'aus Anatidae inclou tots els ànecs, oques i cignes, i és una de les famílies d'aus més esteses i conegudes al món. Els ocells poden conèixer molts fets divertits sobre ànecs i veure una galeria fotogràfica d’ànecs a tot el món i també explorar altres espècies d’ànecs, com ara:

  • Ànec moscat
  • Shoveler del nord
  • Ànec esfondrat

No et perdis els altres perfils d'aus salvatges per obtenir més informació sobre totes les espècies d'aus preferides.